Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2008 20:56 - Тройната коалиция се разпада. Какви са игричките след това?
Автор: svraka Категория: Политика   
Прочетен: 1463 Коментари: 1 Гласове:
0



 Никой (имам пред вид простолюдието) не знае какъв точно е батакът в бюджета на страната. Това обаче съвсем не значи, че на нас не ни е ясно колко афиф е положението към края на втория мандат на тройната коалиция (да не забравяме, че БСП имаше министри и в управлението на Сакскобурготски). Знаеме на само защото правителството успя доста успешно да ни изложи в очите на цяла Европа. Знаеме го и за това защото при всяка дума идваща от устата на управляващите си личи колко некадърни и мързеливи са те. Ами вчера Плугчиева си призна, че на обещанията сме много добри, но стигне ли се до изпълнение на поетите такива ни няма никакви. Разбира се по стар обичай, когато се говори за проблеми и неизпълнение управляващите използват едни такива прекалено обобщаващи думи като - Българя, ние, всички и т.н. Интересно аз до сега не съм забелязал при гласуването в парламента тези същите да реагират по подобен начин!
 Един особено ярък признак за батака, в който са ни забили се открои някаде в средата на миналата седница.  Едно много интересно изказване на лидер на ДПС постави началото на развръзката. В едно почти незабележимо интервю горният лидер заяви, че те са готови, видите ли, да участват в следващото управление на страната заедно с ГЕРБ. Брех да му се не види! Явно тези напъни не сда от вчера, щото Борисов още преди известно време бе принуден да заяви, че няма да се коалира с ДПС. 
  Днес Огнян Герджиков се из..а по същия начин: " Не изключвам коалиция между НДСВ и ГЕРБ " 
 http://www.vsekiden.com/?p=37172
 Интересното е и че Бойко Борисов вчера едва ли не изискваше НДСВ да напусне тристранната коалиция. И всичко това след като той самият заяви че няма да се коалира с ДПС и след вече почти официалното си ангажиране с ДСБ и СДС за единение в рамките на ЕНП.
 Какви заключения да си направим от това!?
  1. Тройната коалиция се разпада. Разпада се, защото основните връзки, които я свързваха (рушветчийство, кражба, далавери и измами), вече не могат да играят тази събирателна сила, каквато те имаха в началото на мандата. Това ни показва колко "откровени" са били коалиционните партньори, когато при коалирането си заявяваха, че всичко това го правят "в името на България".
 2. Когато корабът потъва първи бягат мишките. Навярно и ДПС, и НДСВ са доста по-корумпирани от третият им партньор (БСП поне се водят че имат некви идеи. Макар аз лично да не вярвам и грам от това). Интересното е обаче на къде се насочват и двете, вече втори мандат управляващи, партии. Тук много интересно е ненужното (в дадения случай) почти изискване на Бойко Борисов, НДСВ да излезе от тристранната коалиция. Е! Верно това би довело до окончателно разпадане на "тристранния пакт". Но той и без това вече се е разпаднал.
 3. Само преди месец от тройната коалиция се опитаха да демонстрират увереност след като нагло заявиха, че се надяват на втори мандат. Ако приемем, че в гореспоменатата коалиця има що годе умни хора, как да разбираме изявлението споменато в началото на тази точка? Като блъф с който се цели заблудата на обикновения българин? 
  4. Колкото и да се опитват разни поръчкови социолози да поставят ДСБ извън всякакви сметки, явно е че те оказват огромно влиание върху формирането на общественото мнение. Само до преди седмица основният рефрен на управляващите бе, че нямало алтернатива на тяхното управление. Буквално минути след една само загатната съвместна работа между ГРЕБ и ДСБ, в редиците на тройната коалиция настъпи паника. Заключението е очевадно. Алтернативата е на лице. Тя е много добре приета от обществото. Хората виждат, че съединението между добрият имидж на ГЕРБ с опита и спспобностите на хората от ДСБ е единствения успешен изход за България.
 В тази връзка, зачестилите атаки по мантинелата от страна на БСП и техните партньори срещу ГЕРБ и ДСБ, са още по-точно доказателство за успеха на предприетия ход.


Тагове:   какви,


Гласувай:
0



1. valsodar - БСП, ГЕРБ, Атака
25.08.2008 21:07
Нищо чудно да съставят следващата тройна коалиция - властта сплотява ! :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svraka
Категория: Новини
Прочетен: 39178
Постинги: 9
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031