Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2010 16:13 - Каква е ролята на държавните бюра по труда?
Автор: svraka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1603 Коментари: 0 Гласове:
2



Задавам този въпрос, защото според мен те не вършат нищо общественополезно. Откровено казано обществената нагласа към безработните е като към прокажени. Не! Нямам предвид писанията в този или онзи форум. Говоря за условията при които те са поставени. За възможностите които им се дават...да търсят, да се развият, да променят статуса си. Едновременно с това по всички медии се ширят мнения, които едва ли не ги правят на...търтеи които искат само да грабнат по нещо от благата изработени от горките работещи. Много бих искал да ги видя същите тези работещи как ще чувстват като безработни.
 Но да се върна на темата...Безработен съм и се опитвам да си намеря работа. Според мен, имам доста голям опит, който би бил полезен за доста фирми. Противно на твърденията в медите, че в България няма достатъчно добре квалифицирани специалисти, имам опит който (надявам се) би бил необходим на този който търси. Единственият проблем е, че същите тези фирми търсят нещо невъзможно. Успелият кандидат хем трябва да има голям опит, хем трябва да е млад (в повечето условия има изискване кандидатът да е до 35 години, но опитен).  Разбирам, че България е в криза и работа трудно би могло да се намери.  Ами като е така отивам в нароченото бюро по труда...и какво намирам там?
 Поради горепосочената ситуация не се и надявам да намеря работа чрез тях. Отношението е ..."А.а.а! Инженер! Пак ли? Еми няма работа за вас....." Хората, чието задължение е да ми търсят работа (нали за това им се плаща) работят като регистратори...Така и не намерих интереса към отделната личност....Какво искате да работите? Какво ви е интересно? Какви са вашите умения? На базата на вашите умения мога да ви предложа ето това...Нещо повече. Тези служители би трябвало да имат идея като как би се развила икономиката в България при евентуално излизане от кризата и (на базата на това) би трябвало да ми препоръчат евнтуални възможности за преквалификация, които да ме направят по-конкурентно способен за в бъдеще....
 Нищо подобно... Това са личности дошли да отбият номера. Хора желаещи колкото се може по-скоро да преминат през монотонния работен ден.
 Рабирам, че те не са единствените виновни. Тук ролята на правителството е особено голяма, защото именно то би могло да даде някаква идея на къде да се пренасочват безработните. За съжаление, въпреки всичките надежди правителството на ГЕРБ все още не е демонстрирало разбиране и намерение да насочи икономиката на страната ни към по-добри дни. 


Тагове:   каква,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svraka
Категория: Новини
Прочетен: 39315
Постинги: 9
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930