Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2009 02:19 - Доброто чудовище Бойкостов срещу триглавата ламя
Автор: svraka Категория: Политика   
Прочетен: 1887 Коментари: 0 Гласове:
0



 В едно село на край света имало една малка, но спретната къщурка. В градината до нея растяла една стара ябълка. Макар да надхвърлило повече от хиляда и триста лазарника, това дърво имало чудна способност. То раждало златни ябълки.
 Добре ама се научила една триглава ламя да краде ябълките и така не оставало нищо за бедните и отрудени селяни. Колкото повече ябълки краднела триглавата ламя, толкова по стръвна и нахална ставала. Още от самото начало тя си знаела, че големият и средният брат от мързел няма да си помръднат и малкото пръстче за да запазят ябълките. По едно време ламята разбрала, че и най-малкият брат отишъл в странство на гурбет и вече няма да пази ябълката. Тогава тя станала толкова нахална и ненаситна, че започнала и посред бял ден да идва при дървото за да крадне ябълки.
 Селяните вече се видели в чудо. Нямало изобщо на какво да се надяват и да се радват. Изгубили вяра и съвсем се отчаяли. Тогава в селото се явило доброто чудовище Бойкостов. То обещало на селяните, че ще се пребори с триглавата ламя, ще я победи и ще върне златните ябълки. То обаче поискало и малко помощ от селяните. 
 Всичко хубаво ама, като тръгнало за градината, чудовището се спънало и си счупило крака откъм едната си страна. Страната Бой. Така само страната Костов останала напълно здрава. Независимо от болката обаче доброто чудовище Бойкостов тръгнало на бой с триглавата ламя.
 През това време ламята вече го чакала в градината. Тя искала да унищожи Бойкостов и така да може спокойно да си краде от ябълките за дълги години. Като видяла, че Бойкостов куца, ламята хитро пожелала да се бие само с куцата му страна. За другата страна тя дори и не искала да знае. Все едно че страната Костов на доброто чудовище хич и не съществувала.
 Добре ама Бойкостов не се хванало на номерата на триглавия змей и подпомогнато от селяните победило ламята. То най-напред отсякло краката на триглавата ламя. Така, без опора ламята била безсилна да се сражава повече. След това всички заедно срязали стомаха на ламята и от там изпаднали почти всички златни ябълки. След това всеки селянин си взел по една златна ябълка и си я отнесъл в къщи. Така, като погледнели златната ябълка, всички си спомняли за доброто чудовище Бойкостов, което им донесло нови надежди и радост.   



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svraka
Категория: Новини
Прочетен: 39186
Постинги: 9
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031